zaterdag 15 maart 2008

De Baarsjes werkt aan werk

Het gaat goed met de economie. Er worden veel banen aangeboden. Maar in Amsterdam hebben nog veel mensen geen baan. Organisaties zoals de Dienst voor Werk en Inkomen (DWI) moeten zorgen dat iedereen werk krijgt. Dat kan gaan om betaald of onbetaald werk. Maar dat loopt niet altijd goed.

Werkzoekenden hebben te maken met veel organisaties die zich hiermee bemoeien. Die organisaties doen allemaal hun eigen taak, maar ze werken slecht samen. GroenLinks De Baarsjes zegt al jaren dat het stadsdeel dat moet coördineren. Het stadsdeel moet de regie voeren.

In juni 2007 was er een participatietop tussen werkgevers, werknemers en het kabinet. Daar heeft men landelijke afspraken gemaakt om meer mensen naar werk toe te leiden. Dat moet vooral lokaal gebeuren, dus ook hier in Amsterdam. Daardoor komen er ook in De Baarsjes betere mogelijkheden.

Het stadsdeel heeft samen met DWI de eerste stappen gezet. Het stadsdeelbestuur is op ons voorstel gaan praten met bedrijven in de Amsterdamse haven en op Schiphol. Daar kunnen veel mensen aan het werk. Maar er wordt ook gedacht aan kleine projecten in de buurt. Daar kunnen mensen werkervaring opdoen. Dat kan een eerste stap naar werk zijn. Het stadsdeel heeft de eerste stappen gezet, maar we zijn er nog niet. Het is van belang dat andere stadsdelen dit voorbeeld opvolgen . Zo kunnen veel Amsterdammers aan betaald en onbetaald werk worden geholpen.

Geen opmerkingen: